10. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený filet s česnekovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Pečený filet s česnekovou ‌krustou je výborný recept, který ⁣vám přinese skvělou chuťovou explozi. Křehký‍ filet je potažen směsí česneku a⁢ bylinek, která⁤ dodává⁣ pokrmu pikantní aroma.‌ Pečením se vytvoří výrazná kůrka, ⁤která‍ udrží uvnitř šťavnatost ⁤a zachová plnosti⁤ chuti masa. Tento jednoduchý ‍recept‍ je ideální ⁣pro večeři nebo slavnostní‌ příležitosti a jistě potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 4 kusy‍ kuřecího ‍nebo vepřového ​filetu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce ​olivového oleje
  • 1 ⁢lžička mletého kmínu
  • 1 lžička⁤ sůl
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup

  1. Nejprve​ předehřejeme troubu na⁢ 180°C.
  2. Česnek oloupeme a​ rozmačkáme⁢ do pasty.
  3. Do ⁢česnekové‌ pasty ‌přidáme olivový ⁤olej,​ mletý kmín, sůl a pepř⁣ a promícháme, ​aby se všechny⁣ ingredience dobře spojily.
  4. Kuřecí nebo vepřové filety položíme na plech vyložený⁢ pečícím papírem.
  5. Česnekovou směsí potřeme vrchní stranu​ každého ‍filetu.
  6. Pečeme v‍ předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud filety nejsou zlatavé a uvnitř dobře propečené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *