10. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Dýňová polévka s grilovaným chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Lahodná dýňová polévka s grilovaným chlebem – vyzkoušejte tento jednoduchý a zároveň výživný recept. Navodí vám pocit tepla a pohodlí díky svému bohatému a hřejivému chuti. Tato polévka je plná vitaminů a minerálů, které jsou pro vaše zdraví nepostradatelné. Dopřejte si k ní také křupavý grilovaný chleba, který dodá jídlu pikantní a chuťově zajímavý šťouch. S tímto receptem si můžete vychutnat lahodnou dýňovou polévku přesně podle svého gusta.

Suroviny

  • 1 malá dýně
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Dýni oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte.
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájenou dýni a kmín. Podlijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud není dýně měkká.
  5. Poté přidejte smetanu a povařte ještě pár minut.
  6. Směs rozmixujte do hladké konzistence a dochuťte solí a pepřem.
  7. Grilovaný chléb si připravte tak, že chléb nakrájíte na plátky a opečete na grilu nebo v pánvi s trochou oleje.
  8. Polévku podávejte s grilovaným chlebem na drobné kousky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *