9. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kokosový zeleninový kari
zdroj: Recepty 24/7

Kokosový zeleninový kari je lahodná vegetariánská alternativa plná exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje čerstvé zeleninové ingredience se směsí koření a kokosovým mlékem, vytvářející bohatý a krémový kari. Vyzkoušejte tuto chutnou a zdravou večeři plnou rozmanitosti a přiwchejte si kousek tropického ráje do svého jídelníčku.

Suroviny:

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky soli
  • 400 ml kokosového mléka
  • 300 g různých zeleninových surovin (např. mrkev, paprika, cuketa a hrášek), nakrájených na menší kousky
  • čerstvý koriandr a limetka na ozdobu

Postup:

  1. Na sporáku rozehřejte olej ve velké pánvi. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a obrážejte asi 5 minut, dokud se cibule nezezlátne.
  2. Přidejte koriandr, kmín, kurkumu, skořici, kardamom a sůl. Promíchejte a vařte další 2 minuty.
  3. Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte 10 minut, aby se přichutnaly ingredience.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte dalších 10-15 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Servírujte kokosový zeleninový kari s vařenou rýží nebo indickým chlebem (naan) a ozdobte koriandrem a šťávou z limetky podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *