9. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masálová zeleninová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Masálová zeleninová polévka je lahodná a zdravá chuťová lahůdka, která spojuje tradiční indické koření s čerstvými zeleninovými ingrediencemi. Tato aromatická polévka vás zahřeje a nabízí bohatou paletu chutí a textur. Skvělá volba pro ty, kteří mají rádi pikantní a exotickou kuchyni. Připravte si tento jednoduchý recept a užijte si vydařený večer plný skvělých chutí.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžíce masala koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1 brambora, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá koriandr na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte masala koření, kmín a koriandr. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte mrkev, bramboru a červenou papriku. Podlijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud se zelenina nezměkne.
  4. Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 5 minut.
  5. Polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Podávejte posypané čerstvou koriandr na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *