9. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Rendang s krůtím masem je exotický indonéský pokrm plný bohatých a pikantních chutí. Tento tradiční recept využívá křehkého a aromatického krůtího masa, které se vaří v husté omáčce z kokosového mléka a směsi koření. Přidání kafirových lístků, citronové trávy, česneku a šalotek dodává tomuto jídlu silnou a výraznou chuť. Bezlepkový a bezlaktózový recept, který nepřekvapí pouze vaše chuťové pohárky, ale také se stane kulinářskou showstopperem na vašem stole.
Suroviny
- 500g krůtího masa (nakrájeného na menší kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 4 cm kousek zázvoru (oloupaného a nastrouhaného)
- 2 chilli papričky (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce tamarinového koncentrátu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 citronové listy
- 1 lžička soli
Postup
- V hrnci na středně vysoké teplotě rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky. Smažte, dokud se cibule nezestříbří.
- Přidejte krůtí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte kokosové mléko, tamarinový koncentrát, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu, třtinový cukr, citronové listy a sůl. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka neztuhne. Občas zamíchejte, aby se předešlo připálení.
- Porce rendang podávejte s rýží nebo těstovinami. Dobrou chuť!