9. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Gado-gado
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte nové a exotické pokrmy, které oživí vaši kuchyni? Vyzkoušejte náš recept na tradiční indonéské jídlo Gado-gado! Tato lahodná směs čerstvé zeleniny, ovoce a arašídové omáčky je zaručeně oslnivým přírůstkem na vašem jídelníčku. Získáte nejen vynikající chuť, ale také bohaté nutriční hodnoty. Připravte se na explozi exotických chutí s naším receptem na Gado-gado – vaše chuťové pohárky vám za to poděkují.

Suroviny

  • 200 g vypeckovaných fazolových lusků
  • 200 g čerstvých sojových výhonků
  • 2 ks vařených brambor
  • 2 ks středně velkých mrkví
  • 1 ks malé okurky
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 150 g zelených batátů (sladkých brambor)
  • 100 g ředkviček
  • 2 ks tvrdých vařených vajec
  • 100 g křupavého salátu
  • 50 g arašídů
  • 50 g křupavek

Postup

  1. Připravte zeleninu: omyjte a nakrájejte fazolové lusky na menší kousky, omyjte sojové výhonky a nakrájejte brambory, mrkev, okurku, celer a batáty na malé kousky.
  2. V hrnci s vařící osolenou vodou uvařte fazolové lusky, sojové výhonky, brambory, mrkev, okurku, celer a batáty asi 5-7 minut, dokud nejsou měkké.
  3. V misce smíchejte křupavý salát, nakrájené ředkvičky a vařená vejce rozpůlená na poloviny.
  4. Připravte arašídy a křupavky.
  5. Nakonec vše spojte: na talíř dejte směs zeleniny, nandke na ni směs salátu, ředkviček a vajec. Posypte arašídy a křupavky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *