9. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte nové a exotické pokrmy, které oživí vaši kuchyni? Vyzkoušejte náš recept na tradiční indonéské jídlo Gado-gado! Tato lahodná směs čerstvé zeleniny, ovoce a arašídové omáčky je zaručeně oslnivým přírůstkem na vašem jídelníčku. Získáte nejen vynikající chuť, ale také bohaté nutriční hodnoty. Připravte se na explozi exotických chutí s naším receptem na Gado-gado – vaše chuťové pohárky vám za to poděkují.
Suroviny
- 200 g vypeckovaných fazolových lusků
- 200 g čerstvých sojových výhonků
- 2 ks vařených brambor
- 2 ks středně velkých mrkví
- 1 ks malé okurky
- 1 ks řapíkatého celeru
- 150 g zelených batátů (sladkých brambor)
- 100 g ředkviček
- 2 ks tvrdých vařených vajec
- 100 g křupavého salátu
- 50 g arašídů
- 50 g křupavek
Postup
- Připravte zeleninu: omyjte a nakrájejte fazolové lusky na menší kousky, omyjte sojové výhonky a nakrájejte brambory, mrkev, okurku, celer a batáty na malé kousky.
- V hrnci s vařící osolenou vodou uvařte fazolové lusky, sojové výhonky, brambory, mrkev, okurku, celer a batáty asi 5-7 minut, dokud nejsou měkké.
- V misce smíchejte křupavý salát, nakrájené ředkvičky a vařená vejce rozpůlená na poloviny.
- Připravte arašídy a křupavky.
- Nakonec vše spojte: na talíř dejte směs zeleniny, nandke na ni směs salátu, ředkviček a vajec. Posypte arašídy a křupavky.