8. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Cibulačka s křupavou bagetkou
zdroj: Recepty 24/7

Cibulačka s křupavou bagetkou je chutný a jednoduchý recept, který zaručeně potěší milovníky cibule. Tato tradiční polévka se připravuje z čerstvé cibule, která je zpěněna a zalita vývarem. Po krátkém vaření se polévka podává se skvěle křupavou a lahodnou bagetkou. Tento recept je ideální na chladné večery a poskytuje útěchu a příjemnou sytost. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku plnou cibulového aroma.

Suroviny

  • 4 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • 750 ml hovězího vývaru
  • 100 ml suchého bílého vína
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nastrouhejte cibule.
  2. V hrnci rozehřejte máslo spolu s olivovým olejem.
  3. Přidejte nastrouhanou cibuli a posypte ji cukrem. Smažte na střední teplotě, dokud cibule nezezlátne a nezměkne.
  4. Přidejte hladkou mouku a nechte lehce zesklovatět.
  5. Zvedněte teplotu a za stálého míchání přilijte balsamikový ocet, hovězí vývar a bílé víno.
  6. Nechejte cibulačku povařit asi 15 minut, dokud nezhoustne. Případně můžete míchat až do požadované konzistence.
  7. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř dle své chuti.
  8. Servírujte s křupavou bagetkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *