8. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kari s kuřecím masem je ideálním způsobem, jak si vychutnat lahodnou a exotickou chuť tohoto oblíbeného jídla. Vařte si doma jednoduše a rychle, využijte koření a ingredience, které jistě máte doma. Připravte si kuřecí maso v pikantním kari omáčce s přídavkem zeleniny a kokosového mléka. Tento aromatický pokrm potěší chuťové buňky vašich přátel a rodiny a bude se vám jistě líbit i vám!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (použít prsa nebo stehna)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 palice skořice
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme, dokud cibule není sklovitá.
- Přidáme nakrájený česnek a kari koření. Smažíme asi minutu, dokud koření neuvolní svou vůni.
- Přidáme kousky kuřecího masa a opékáme, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme skořici a kokosové mléko. Dochutíme solí a pepřem.
- Nechejte vařit asi 15-20 minut, dokud se maso dostatečně propeče a omáčka nezhoustne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky smíchané ve vodě nebo kokosovou smetanou.
- Před podáváním odstraňte skořici a ozdobte kari čerstvou nasekanou petrželkou.