8. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Název receptu: Kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kari s kuřecím masem je ideálním způsobem, jak si vychutnat lahodnou a exotickou chuť tohoto oblíbeného jídla. Vařte si doma jednoduše a rychle, využijte koření a ingredience, které jistě máte doma. Připravte si kuřecí maso v pikantním kari omáčce s přídavkem zeleniny a kokosového mléka. Tento aromatický pokrm potěší chuťové buňky vašich přátel a rodiny a bude se vám jistě líbit i vám!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (použít prsa nebo stehna)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 palice skořice
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme, dokud cibule není sklovitá.
  4. Přidáme nakrájený česnek a kari koření. Smažíme asi minutu, dokud koření neuvolní svou vůni.
  5. Přidáme kousky kuřecího masa a opékáme, dokud nezezlátne ze všech stran.
  6. Přidáme skořici a kokosové mléko. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Nechejte vařit asi 15-20 minut, dokud se maso dostatečně propeče a omáčka nezhoustne.
  8. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky smíchané ve vodě nebo kokosovou smetanou.
  9. Před podáváním odstraňte skořici a ozdobte kari čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *