8. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Plněné empanady s masa
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se překvapit lahodným chutím plněných empanad s masovou nádivkou. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit tradiční argentinské půvabné kousky bohaté na maso, které skvěle zachutnají nejenom na oslavách, ale i jako svačina či hlavní jídlo. Zažijte autentický argentinský gastronomický zážitek a bavte se s rodinou a přáteli při svačince plné chutí masa.

Suroviny:

  • 400 g masa (hovězí, vepřové nebo kurecí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelné pro pikantní chuť)
  • 2 hrnky mouky
  • 1/2 hrnku studené vody
  • 100 g másla
  • 2 vejce

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
  2. Přidejte mleté maso a opékejte, dokud není maso zcela usušené.
  3. Přidejte mletý kmín, papriku, sůl, pepř a kajenský pepř (pokud používáte).
  4. Směs nechte vychladnout.
  5. V míse smíchejte mouku s máslem, dokud nevznikne křehké drobenky.
  6. Přidejte vejce a vodu a hněťte těsto, dokud není hladké a elastické.
  7. Těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte je na placky.
  8. Na každou placku dejte lžíci náplně z masa a zavřete formou trojúhelníků.
  9. Okraje empanad pečlivě uzavřete a položte na plech vyložený pečícím papírem.
  10. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.
  11. Podávejte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *