7. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dahl s masem je lahodný indický pokrm, který je plný chutí a aromatických koření. Tento recept kombinuje červené čočky, sladké rajčata a šťavnaté maso, aby vytvořil dokonalou harmonii chutí. Užijte si tento bohatý a zdravý pokrm, který je vhodný pro celou rodinu. S naším podrobným postupem a tipy na přípravu bude vaše rajčatový dahl s masem skvěle chutnat a zaručeně se stane oblíbeným receptem ve vaší domácnosti.
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 půlka pálivé papričky (dle chuti)
- 400 g rajčat (nasekaná)
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a mleté maso a vařte do doby, kdy maso změkne a získá hnědou barvu.
- Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, kmín a pálivou papričku. Dobře promíchejte maso s kořením.
- Přidejte nasekaná rajčata a vařte dalších 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut, dokud nevznikne hustá omáčka.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.