7. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Pikantní zelený kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní zelený kari s kuřecím masem – lahodný recept plný exotických chutí

Pokud milujete pikantní jídla, tento recept na zelený kari s kuřecím masem je pro vás jako stvořený. Kombinace čerstvého zelení, exotických koření a šťavnatého kuřecího masa vytváří nepřekonatelnou chuťovou symfonii. Navíc, pestrá paleta zeleniny vám zaručí bohatý obsah vitamínů a vlákniny. S tímto receptem se vám doma snadno podaří připravit tradiční thajské jídlo, které okoření vaše jídelníček. Připravte si k večeři pikantní zelený kari s kuřecím masem a pochutnejte si na výjimečné lahůdce plné překvapivých chutí.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky zeleného kari koření
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 200 ml kokosového mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lime, šťáva
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso nezezlátne z každé strany.
  3. Přidejte kari koření a promíchejte, aby se všechno maso obalilo.
  4. Přidejte papriky a smažte ještě 2-3 minuty.
  5. Přidejte kokosové mléko a smetanu. Promíchejte a nechte vařit při mírném varu asi 10 minut.
  6. Vymačkejte do směsi šťávu z limety a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *