7. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na dokonalou domácí pizzu? Vyzkoušejte tento klasický recept na pizzu margherita plnou chutí. Těsto připravíte snadno a rychle, a pak už jen stačí přidat čerstvé rajčatové omáčky, mozzarellu a bazalku. Tato pizza je oblíbená pro svoji jednoduchost a skvělou kombinaci chutí. Připravte si ji doma a bavte se!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 5 g instantního droždí
- 150 ml teplé vody
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g rajčatového protlaku
- 150 g mozzarelly
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte mouku, droždí a sůl.
- Přidejte teplou vodu a olivový olej a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte vykynout na teplém místě přikryté utěrkou asi 1 hodinu.
- Rajčatový protlak osolte a opepřete podle chuti.
- Mozzarellu nastrouhejte na tenké plátky.
- Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a každou vyválejte na tenký plát.
- Na plech s pečicím papírem položte vyválené těsto.
- Rozetřete rajčatový protlak na těsto a posypte plátky mozzarelly.
- Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15-20 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a sýr neztuhne.
- Pizzu ozdobte čerstvými bazalkovými listy a podávejte teplou.