7. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Omáčka béarnaise.
zdroj: Recepty 24/7

Omáčka béarnaise je klasická francouzská omáčka, která je ideální doplněním k masu či rybám. Tato lahodná omáčka se vyznačuje bohatou a hodně křémovou konzistencí, sytou chutí a výrazným aroma. Recept na omáčku béarnaise představuje dokonalou kombinaci vaječných žloutků, másla, octa, estragonu a dalších bylinek. S tímto jednoduchým návodem si připravíte omáčku, která okouzlí vaše chuťové buňky a rozhodně nezklame ani náročné gurmány. Nechte se překvapit tímto bohatým a sladce kyselým příchutím omáčky béarnaise a pozvedněte vaření na úplně novou úroveň!

Suroviny

  • 3 žloutky
  • 200 g másla
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce estragonového octa
  • 1 šalotka, nasekaná na drobno
  • 1 lžička čerstvého estragonu, nasekaného
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Rozpusťte máslo v malom hrnci na miernom ohni.
  2. V inej miske vyšlehané žĺtky smiešajte s bílým a estragonovým octom.
  3. Pridajte do zmesi aj šalotku a estragon a dobře premiešajte.
  4. K změsce pridajte rozpuštěné máslom, citronovou šťávu, soľ a korenie.
  5. Omáčku dejte do hrnce a jemne ohřívajte za stálého míchání, dokud nezhoustne.
  6. Jakmile je omáčka hustá, odstrante z ohně a nechejte vychladnout.
  7. Podávejte jako přísadu ke grilovanému masu nebo vařeným zeleninovým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *