7. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chimichurri je tradiční argentinská omáčka, která se perfektně hodí ke grilovanému asadu. Tento recept vám ukáže, jak vyrobit skvělé chimichurri a jak ho použít k dochucení vynikajícího asada. Vyzkoušejte tento argentinský klasik a překvapte své hosty jedinečnou chuťovou kombinací!
Suroviny:
- 1,5 kg hovězího masa (ideálně churrasco nebo flank steak)
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce sušené oregana
Postup:
- Smíchejte olivový olej, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a oregano v misce a vytvořte marinádu.
- Přidejte hovězí maso do marinády a nechte ho odležet v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Před přípravou masa nechte holesí v pokojové teplotě asi 30 minut.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Přeneste maso na gril a opékejte ho z každé strany asi 6-8 minut nebo dle preferovaného stupně propečení.
- Vyjměte maso z grilu a nechte ho odpočinout přikryté fólií asi 10 minut.
- Nařežte maso na tenké plátky proti vláknům.
- Servírujte s chimichurri omáčkou a přílohou dle vašeho výběru.