7. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Tradiční bramborový salát
zdroj: Recepty 24/7

​ Tradiční bramborový salát ⁤je oblíbeným‌ příspěvkem na českých stolech. Kombinace‌ čerstvých brambor, křupavé ‍cibule, nakládaných okurek a něžné majonézy tvoří dokonalou chuťovou ‌symfonii. Naším receptem Vám ukážeme, jak jednoduše a rychle připravit tento ‌tradiční pokrm. Přidejte ⁣svůj osobní šmrnc a ukažte svým hostům, jaké jste v kuchyni šikovné ruce. Začněte vařit a​ užijte si tento vynikající salát s celou rodinou!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 2​ větší cibule
  • 4 ⁢kyselé okurky
  • 200 g majonézy
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte brambory⁤ a ‌uvařte je ve slané vodě do měkka.
  2. Jakmile jsou brambory uvařené, nechte je vychladnout a nakrájejte je na ⁢menší kousky.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  4. Kyselé okurky nakrájejte také na ⁢kostičky.
  5. V ⁣míse smíchejte ⁢majonézu, smetanu, hořčici a ‌cukr.
  6. Přidejte nakrájené brambory, cibuli a okurky do mísy s omáčkou a promíchejte.
  7. Osolte a ⁤opepřete‍ dle chuti.
  8. Salát je nejlépe, když ‍ho necháte aspoň hodinu odležet v lednici, ⁤aby se chutě prolnuly.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *