7. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuře na thai zelenině
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si dopřát exotickou chuť a vyzkoušet něco nového? Pak je tu recept na lahodné kuře na thai zelenině. Tento pokrm vás okouzlí kombinací křupavého kuřecího masa, barevných zelenin a kouzelné směsi thajských koření. Připravit ho je jednoduché a výsledek stojí za to. Užijte si okamžiky vůně a chuti thajské kuchyně ve svém vlastním domě. Berte si příklad a zkuste kuře na thai zelenině ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní část)
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá nebo oranžová paprika
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 100 g čerstvého hrášku (nebo mraženého)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, papriky a cibuli nakrájíme na proužky, mrkev očistíme a pokrájíme na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nastrouhaný česnek a nakrájenou chilli papričku. Zahříváme na střední teplotu asi 1 minutu, aby se uvolnily chutě.
  3. Přidáme nakrájené kuřecí maso a dusíme ho asi 5 minut, dokud není zevnitř propečené.
  4. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dalších 3 minuty, dokud cibule nezměkne.
  5. Přidáme nakrájené papriky, mrkev a hrášek. Pokračujeme v smažení asi 4-5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
  6. Na závěr přidáme sójovou omáčku a rybí omáčku. Dobře promícháme, dokud jsou suroviny dobře obalené omáčkou.
  7. Pokud preferujete pikantnější jídlo, můžete přidat ještě trochu chilli omáčky nebo pálivé papričky.
  8. Servírujeme s vařenou rýží a ozdobíme čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *