7. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si dopřát exotickou chuť a vyzkoušet něco nového? Pak je tu recept na lahodné kuře na thai zelenině. Tento pokrm vás okouzlí kombinací křupavého kuřecího masa, barevných zelenin a kouzelné směsi thajských koření. Připravit ho je jednoduché a výsledek stojí za to. Užijte si okamžiky vůně a chuti thajské kuchyně ve svém vlastním domě. Berte si příklad a zkuste kuře na thai zelenině ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní část)
- 1 červená paprika
- 1 žlutá nebo oranžová paprika
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 100 g čerstvého hrášku (nebo mraženého)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup
- Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, papriky a cibuli nakrájíme na proužky, mrkev očistíme a pokrájíme na tenké plátky.
- Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nastrouhaný česnek a nakrájenou chilli papričku. Zahříváme na střední teplotu asi 1 minutu, aby se uvolnily chutě.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a dusíme ho asi 5 minut, dokud není zevnitř propečené.
- Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dalších 3 minuty, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme nakrájené papriky, mrkev a hrášek. Pokračujeme v smažení asi 4-5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
- Na závěr přidáme sójovou omáčku a rybí omáčku. Dobře promícháme, dokud jsou suroviny dobře obalené omáčkou.
- Pokud preferujete pikantnější jídlo, můžete přidat ještě trochu chilli omáčky nebo pálivé papričky.
- Servírujeme s vařenou rýží a ozdobíme čerstvým koriandrem.