7. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněný veganský zapečený bramborový salát
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný kořeněný veganský zapečený bramborový salát je ideální pro všechny milovníky salátů i veganské stravy. Kombinace křupavých brambor, zdravých koření a bohatého přírodního základu tohoto pokrmu vám zajistí skvělou chuťovou explozi. Tento recept je nejen snadno připravitelný, ale také obsahuje mnoho živin a zdraví prospěšných složek. Vyzkoušejte tento zapečený bramborový salát a dopřejte si hřejivou a chutnou lahůdku, která spojuje zdravé a přírodní ingredience s jedinečným arómou.

Suroviny:

  • 750 g brambor, oloupaných a nakrájených na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce koření na brambory (např. směs bylinek, česneku a papriky)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Do mísy smíchejte bramborové plátky, cibuli, česnek, olivový olej, koření na brambory, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  2. Pečící plech vymažte olejem a přesuňte směs brambor na plech. Rozložte ji do jedné vrstvy.
  3. Předehřejte troubu na 200°C. Poté vložte plech s bramborami do trouby a pečte asi 30-40 minut, dokud brambory nejsou měkké a zlatě hnědé.
  4. Zapečený bramborový salát můžete ozdobit čerstvou petrželkou a servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *