7. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kari kuře s rýží je lahodné a kořeněné jídlo, které zaujme každého milovníka exotických chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodnou omáčku plnou indických koření a smíchat ji s křupavým kuřecím masem. Podávejte s provoněnou basmati rýží a užijte si poutavou cestu do světa indické kuchyně.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 200 g rýže
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej a přidáme cibuli a česnek. Smažíme do zlatova.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud není zezlátnuté ze všech stran.
- Přidáme kari koření a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo po mase.
- Přilijeme kokosové mléko, osolíme a opepříme dle chuti. Přivedeme k varu a pak snížíme teplotu na střední a vaříme 20 minut, dokud není maso měkké.
- V mezičase uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Kari kuře podáváme s rýží a můžeme ozdobit čerstvou koriandrovou natí.