7. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari kuře s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kari kuře s rýží je lahodné a kořeněné jídlo, které zaujme každého milovníka exotických chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodnou omáčku plnou indických koření a smíchat ji s křupavým kuřecím masem. Podávejte s provoněnou basmati rýží a užijte si poutavou cestu do světa indické kuchyně.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g rýže
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej a přidáme cibuli a česnek. Smažíme do zlatova.
  4. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud není zezlátnuté ze všech stran.
  5. Přidáme kari koření a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo po mase.
  6. Přilijeme kokosové mléko, osolíme a opepříme dle chuti. Přivedeme k varu a pak snížíme teplotu na střední a vaříme 20 minut, dokud není maso měkké.
  7. V mezičase uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  8. Kari kuře podáváme s rýží a můžeme ozdobit čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *