7. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit úžasně aromatické Kuřecí tajské curry doma! Tento autentický tajský recept kombinuje kuřecí maso, zeleninu a kokosové mléko s pikantními tajskými kořením. Navodíte tak chutě dalekého východu přímo do vaší kuchyně. S našimi jednoduchými instrukcemi a tipy se stane vaření Kuřecího tajského curry snadným a zábavným! Ponořte se do exotického světa thajské kuchyně ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 papriky (nakrájené na proužky)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari koření
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- šťáva z 1 limetky
- čerstvá koriandr (na ozdobení)
Postup
- V rendlíku zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zprudka zezlátlé.
- Přidejte červené kari koření a promíchejte, aby se aromata uvolnila.
- Přidejte papriky a restujte je spolu s masem asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Do rendlíku přidejte kokosové mléko a rybí omáčku. Promíchejte a nechte 5 minut vařit.
- Přidejte cukr a limetkovou šťávu a promíchejte. Vařte ještě 2 minuty.
- Nakonec posypte čerstvou koriandrem a podávejte s jasmínovou rýží.