7. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí tajský curry
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit úžasně aromatické Kuřecí tajské curry doma! Tento autentický tajský recept kombinuje kuřecí maso, zeleninu a kokosové mléko s pikantními tajskými kořením. Navodíte tak chutě dalekého východu přímo do vaší kuchyně. S našimi jednoduchými instrukcemi a tipy se stane vaření Kuřecího tajského curry snadným a zábavným! Ponořte se do exotického světa thajské kuchyně ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 papriky (nakrájené na proužky)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červeného kari koření
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje
  • šťáva z 1 limetky
  • čerstvá koriandr (na ozdobení)

Postup

  1. V rendlíku zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zprudka zezlátlé.
  3. Přidejte červené kari koření a promíchejte, aby se aromata uvolnila.
  4. Přidejte papriky a restujte je spolu s masem asi 5 minut, dokud nezměknou.
  5. Do rendlíku přidejte kokosové mléko a rybí omáčku. Promíchejte a nechte 5 minut vařit.
  6. Přidejte cukr a limetkovou šťávu a promíchejte. Vařte ještě 2 minuty.
  7. Nakonec posypte čerstvou koriandrem a podávejte s jasmínovou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *