7. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto al limone
zdroj: Recepty 24/7

Risotto al limone je italské pokrm, který kombinuje jemnou a krémovou texturu s osvěžujícím esencí citronu. Tento jednoduchý recept vás zaujme svou jedinečnou chutí a lahodnou vůní. Výborně se hodí jako hlavní chod nebo předkrm na slavnostní i každodenní večeři. Vařte si toto rozkošné risotto al limone podle našeho snadno přístupného receptu a udělejte dojem na své hosty i vlastní chuťové buňky.

Suroviny

  • 200 g arborio rýže
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 2 lžíce čerstvě vymačkaného citronového šťávy
  • Kůra z 1 citronu, nastrouhaná
  • 100 g Parmezánu, nastrouhaného
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli, dokud není sklovitá.
  2. Přidejte rýži a podle potřeby přilijte trochu vývaru. Vařte za stálého míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar.
  3. Přilijte bílé víno a vařte, dokud se většina tekutiny nevypaří.
  4. Po jedné lžíci přidejte horký zeleninový vývar a pokračujte v míchání, dokud rýže nezměkne a nezmění konzistenci na kremovou. Tento postup opakujte, dokud není rýže al dente.
  5. Přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou kůru citronu. Dobře promíchejte.
  6. Vynechte máslo a Parmezán a míchejte, dokud nejsou zcela roztavené a všechny přísady dobře spojené.
  7. Ochutnejte a případně dosolte a dosolte podle chuti.
  8. Servírujte horké a podávejte s čerstvými bylinkami nebo dalším Parmezánem na vrcholu, pokud si přejete.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *