7. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený králík s medovou glazurou
zdroj: Recepty 24/7

Pečený králík s medovou glazurou je ⁣lahodné a chutné jídlo, které ohromí vaše chuťové pohárky. Tento recept ⁢vám přináší perfektně ‍upečené kousky králíka s křupavou sladkou glazurou z medu, která dodává jídlu pikantní a sladkou chuť. S tímto receptem​ si můžete vychutnat výjimečné jídlo​ pro rodinnou večeři nebo oslavu. Připravujte se na rozkošné kousky masa, která se snadno rozdělí nožem a budou se jen tavit na jazyku.​ Pečený králík s medovou glazurou je ‌skvělou volbou pro milovníky ⁣kvalitního a chutného ⁣jídla.

Suroviny:

  • 1 králík (cca 1,5 kg)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2‌ lžíce hořčice
  • 2 lžíce ketchupu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Králíka‍ rozporcujte na menší kousky.
  2. Cibuli‍ nakrájejte na plátky a česnek nasekejte na jemno.
  3. V‍ misce smíchejte olivový olej, med, sójovou omáčku, ⁣hořčici, ketchup, ⁤cibuli‍ a česnek.
  4. V této marinádě nechte⁣ králíka odpočívat minimálně 2 hodiny ‌(ideálně přes‍ noc) v chladničce.
  5. Pečící plech vystelete alobalovou ‍folií a králíkové kousky na něj položte.
  6. Polejte‌ marinádou z misy.
  7. Plech zabalte do alobalu,‌ aby vznikla pečící roura, a dejte péct do předehřáté ​trouby​ na 180 °C.
  8. Pečte ​přibližně 1,5 až 2 hodiny, občas králíka otočte a polejte šťávou ze spodní části​ plechu.
  9. Na závěr můžete⁤ povrch králíka na pár minut zapéct⁣ na grilovacím odporu.
  10. Králíka vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout a pak podávejte s medovou glazurou ⁢z⁣ pečící šťávy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *