6. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Mangová kari omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Mangová kari omáčka je lahodná směs exotického manga a aromatických koření. Tato omáčka je nejen osvěžující, ale také plná chuti a výrazných vůní. Snadno se připravuje a je skvělým doplňkem k vašim oblíbeným asijským pokrmům. Přidejte mangovou kari omáčku k rýži, kuraci, zelenině nebo těstovinám a zažijte explozi lahodných chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky.

Suroviny

  • 2 zralé manga
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari prášku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička medu

Postup

  1. Oloupej a nakrájej manga, cibuli, česnek, papriku a mrkev na menší kousky.
  2. Na pánvi zahřej olej a přidej nakrájenou cibuli. Orestuj dozlatova.
  3. Přidej česnek, kari prášek, kurkumu a muškátový oříšek. Míchej asi minutu, dokud se všechny koření neuvoní.
  4. Přidej nakrájenou papriku a mrkev. Smaž 2-3 minuty, dokud nezezlátnou.
  5. Přidej nakrájená manga a smaž další 2 minuty.
  6. Přidej kokosové mléko, sůl a med. Přiveď k varu, pak sniž teplotu a nech vařit dalších 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  7. Ochutnej a přidej případně další sůl či med dle chuti.
  8. Podávej s rýží nebo nastrouhaným kokosem jako exotickou omáčku k masu nebo zelenině.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *