6. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Mangová kari omáčka je lahodná směs exotického manga a aromatických koření. Tato omáčka je nejen osvěžující, ale také plná chuti a výrazných vůní. Snadno se připravuje a je skvělým doplňkem k vašim oblíbeným asijským pokrmům. Přidejte mangovou kari omáčku k rýži, kuraci, zelenině nebo těstovinám a zažijte explozi lahodných chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky.
Suroviny
- 2 zralé manga
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari prášku
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička muškátového oříšku
- 1 lžička soli
- 1 lžička medu
Postup
- Oloupej a nakrájej manga, cibuli, česnek, papriku a mrkev na menší kousky.
- Na pánvi zahřej olej a přidej nakrájenou cibuli. Orestuj dozlatova.
- Přidej česnek, kari prášek, kurkumu a muškátový oříšek. Míchej asi minutu, dokud se všechny koření neuvoní.
- Přidej nakrájenou papriku a mrkev. Smaž 2-3 minuty, dokud nezezlátnou.
- Přidej nakrájená manga a smaž další 2 minuty.
- Přidej kokosové mléko, sůl a med. Přiveď k varu, pak sniž teplotu a nech vařit dalších 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Ochutnej a přidej případně další sůl či med dle chuti.
- Podávej s rýží nebo nastrouhaným kokosem jako exotickou omáčku k masu nebo zelenině.