6. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Krevety v thajském omáčce jsou lahodné a exotické jídlo, které vám přinese chuťovou explozi. Tento recept vám ukáže, jak si připravit tuto delikatesu jednoduše a rychle. Krevety jsou smažené v omáčce z kokosového mléka, červeného kari, zázvoru a dalších aromatických bylinek, které dodají jídlu typickou thajskou chuť. Vaše chuťové pohárky určitě ocení tuto vynikající kombinaci krevet s thajskou omáčkou.
Suroviny
- 400 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 200 g sójových klíčků
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce thajského červeného kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce palmového cukru
- čerstvá koriandrová nať (na ozdobu)
Postup
- Krevety oloupejte a odstraňte střeva.
- Cibuli, česnek, papriku a mrkev nakrájejte na tenké proužky.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek, papriku a mrkev.
- Přidejte sójové klíčky a kari pastu a orestujte krátce.
- Přidejte krevety a smažte je na vysoké teplotě asi 2 minuty, dokud nezežloutnou.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a palmový cukr.
- Na mírném ohni vařte asi 5-7 minut, dokud se omáčka mírně nezhoustne.
- Podávejte posypané nasekanou koriandrovou natí.