6. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pečené kuře s medem a hořčicí
zdroj: Recepty 24/7

Pečené kuře s medem a hořčicí je lahodné jídlo, které vašim chuťovým buňkám zaručeně potěší. Tato jednoduchá a přesto bohatá večeře kombinuje sladkost medu s pikantností hořčice, vytvářející harmonickou rovnováhu chutí. Křupavá a šťavnatá kůrka vařeného kousku masa doprovázená lahodným omáčkou je perfektním doplněním pro jakoukoliv přílohu. S receptem na pečené kuře s medem a hořčicí získáte jedinečnou možnost připravit si výjimečné jídlo i doma a překvapit tak všechny své blízké. Připravte si tuto chutnou pochoutku a nechte se unášet neodolatelnou vůní a lahodným aroma této jedinečné kombinace.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích stehenních řízků
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. V míse smícháme dohromady med, hořčici, česnek, olivový olej, sůl a pepř.
  3. Kuřecí stehenní řízky dáme do pekáčku a potřeme je připravenou směsí z obou stran.
  4. Pekáček s řízky vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut, až kuře dovřeje a zezlátne.
  5. Můžeme podávat s přílohou podle vlastního výběru, například s rýží a zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *