6. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Bylinkové vepřové s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Bylinkové vepřové s knedlíkem je chutné a sýté jídlo, které si zamilují všichni milovníci tradiční české kuchyně. Vepřové ​maso je⁢ perfektně propečené a dochucené zázvorem, ‍česnekem a směsí aromatických bylinek. K tomu se podávají nadýchané a lahodné knedlíky, které jsou ⁤ideálním‌ doplňkem k ⁤tomuto ⁣jídlu. Tento recept je jednoduchý a připravíte ho​ během pár kroků. Připravte si chutnou večeři pro celou rodinu nebo hosty a užijte si skvělý gastronomický zážitek.⁤ Suroviny:
– 500 g vepřového masa (plec, krk nebo kýta)
– 2 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2⁣ lžíce ⁤olivového oleje
– 1 lžíce drceného kmínu
– ​1 lžíce sušeného oregana
– 1​ lžíce ⁢sušené‌ majoránky
– 1 lžíce ​sladké papriky
– 1 lžíce sůl
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1 lžíce hladké mouky
– 500 ml‌ vývaru
– 100 ml smetany ​na vaření
– ​1 svazek petrželky, nať nasekaná

Knedlík:
– 4-5 houskových bul, sušenek nebo⁣ rohlíků
-⁢ 250 ml mléka
– ⁤2 vejce
– 2 lžíce hladké mouky
– sůl ​a pepř podle chuti

Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na ⁤menší kostky a osolíme. Cibuli ‌a ‌česnek oloupeme a nakrájíme ‍na drobné kostičky.
2. Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem⁤ osmahneme cibuli ‍a česnek do ⁣zlatova.
3. Přidáme nakrájené maso a opékáme⁢ ho⁣ do​ doby, než‌ změní⁣ barvu.
4. Přidáme drcený kmín, sušený oregano, sušenou majoránku, sladkou papriku, sůl a pepř.⁣ Promícháme a necháme chvíli podusit.
5. Přisypeme mouku a promícháme, aby se masa obalila. ​Poté zalijeme vývarem a smetanou na vaření.
6.⁢ Vaříme na mírném ohni asi 1 až 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Občas promícháváme.
7. Mezitím si připravíme knedlíky. Houskové bule, sušenky nebo rohlíky nakrájíme na ⁢menší kostky a vložíme do mísy.
8. Ve druhé misce smícháme ‍mléko, vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vzniklou směs přelijeme⁢ přes nakrájené bulky/sušenky/rohlíky ​a promícháme tak, aby se všechny suroviny spojily.
9. ⁣Z této směsi vytváříme knedlíky, které vaříme ve vařící osolené vodě asi 15 minut, dokud nevyplavou na povrch.
10. Hotové ⁣bylinkové vepřové ⁢podáváme s domácími knedlíky. Posypeme nasekanou petrželkou ⁢a ​případně můžeme‍ podávat s okurkami nebo‌ salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *