6. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Tentokrát si vychutnejte exotický zážitek s naším receptem na lahodné kuřecí korma s kokosem. Tato tradiční indická specialita spojuje jemné nuance směsi koření s krémovou kokosovou omáčkou a kousky šťavnatého kuřecího masa. Připravte si toto jednoduché a chutné jídlo plné exotických vůní a užijte si autentickou indickou kuchyni v pohodlí vašeho domova. Objednejte si potřebné suroviny a začněte kuchařskou výzvou ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • ¼ lžičky mletého skořice
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce čerstvě vymačkaného citronového džusu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Svařená rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor a míchejte asi 1 minutu.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, kardamom a skořici. Míchejte dalších 2 minuty, dokud se všechny koření nerozvoní.
  4. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsíčka a míchejte, dokud nezezlátne ze všech stran.
  5. Přilijte kokosové mléko a citronový džus. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Všechno promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud není maso měkké a omáčka zhoustne.
  7. Servírujte s vařenou rýží a posypte nastrouhaným kokosem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *