6. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Chcete vytvořit luxusní pokrm přímo z pohodlí vaší kuchyně? Vyzkoušejte náš recept na kachní confit s křupavým bramborovým hranolkem! Zkombinujte kachní stehna s aromatickými bylinkami a nechte je pomalu dusit ve vlastním tuku, dokud maso nezíská jemnou a šťavnatou konzistenci. K tomu přidáme křupavý bramborový hranolek, kterým zaručeně okouzlíte vaše hosty. Tohle je pokrm, který zažene hlad jakéhokoliv gurmána!
Suroviny:
- 2 kusy kachních stehýnek
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce pepře
- 4 stroužky česneku
- 1 svazek čerstvého tymiánu
- 600 g brambor
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejdříve připravíme kachní stehýnka. Očistíme je od přebytečného tuku a kůže.
- Do misky smícháme sůl a pepř a tuto směs důkladně vtřeme do kachního masa.
- Česnek rozdělíme na stroužky a rozmačkáme je dlaní.
- Ke každému stehénku přidáme rozmačkaný česnek a pár větviček tymiánu.
- Stehýnka dáme do pekáčku a přikryjeme je pokličkou nebo alobalem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 130 stupňů Celsia po dobu 2-3 hodiny, dokud masa nejsou měkká a šťavnatá.
- Mezitím si připravíme bramborový hranolek. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky.
- V hlubokém hrnci zahřejeme olej a vložíme do něj bramborové hranolky. Smažíme je dozlatova a odklademe na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Před podáváním lehce osolíme a opepříme hranolky.
- Hotová kachní stehýnka servírujeme s bramborovým hranolkem a můžeme přidat také oblíbenou omáčku.