6. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte originální recept na brazilské kuřecí kousky s koriandrovým dipem? Vyzkoušejte tento chutný a exotický pokrm plný jemných chutí a svěžích bylinek. Kuřecí kousky jsou marinované v koření a grilovány, což dodává jejich chuťovému projevu pevnost a křupavost. Spolu s koriandrovým dipem, který je připraven z čerstvého koriandru, citronové šťávy a jogurtu, dostanete skvělou kombinaci, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý, ale nápaditý recept a překvapte své hosty hned nyní.
Suroviny:
- 4 kusy kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky česneku v prášku
- Čerstvě mletý pepř
- Na koriandrový dip:
- 1 hrnek řeckého jogurtu
- 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžička medu
- Šťáva z ½ citronu
- Šťáva z ½ limetky
Postup:
- V misce smíchejte olivový olej, kmín, koriandr, sůl, česnek v prášku a pepř.
- Pokrájejte kuřecí maso na menší kousky a vložte je do mísy s marinádou. Dobře promíchejte, aby byly maso dobře obalené. Nechte marinovat alespoň 30 minut v lednici.
- V mezičase připravte koriandrový dip. Ve sklenici smíchejte řecký jogurt, nasekaný koriandr, rozmačkaný česnek, med, citronovou a limetkovou šťávu. Dobře promíchejte a dejte do lednice, aby chutnaly ingredience dobře promíchané.
- Rozpalte grilovací pánvičku nebo gril na středně vysokou teplotu.
- Opatrně vložte nakrájená kuřecí kousky na rozpálenou pánvičku nebo roštu a grilujte z obou stran. Grilování by mělo trvat přibližně 5-7 minut na každou stranu, dokud maso není dobře propečené a šťavnaté.
- Podávejte spolu s připraveným koriandrovým dipem.