6. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovina s pestem
zdroj: Recepty 24/7

Italská těstovina s pestem je překvapivě jednoduchým, ale vysoce chutným jídlem. Těstoviny jsou perfektně uvařené al dente a kombinovány s lahodným domácím pestem, které je plné arómatu bazalky, česneku a parmazánu. Tento recept je skvělým způsobem, jak rychle a jednoduše připravit skvělou italskou večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a okusíte lahodnou chuť Itálie přímo ve své kuchyni!

Suroviny

  • 250 g těstovin (penne, farfalle nebo podobné)
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 50 g parmazánu
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • Špetka soli

Postup

  1. Do vroucí osolené vody vložte těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Mezitím si připravte pesto. V mixéru smíchejte bazalku, parmazán, piniové oříšky, olivový olej, česnek a špetku soli. Mixujte, dokud nevznikne hladká pasta.
  3. Sceděné těstoviny přidejte do pánve, promíchejte s omáčkou a vařte ještě 1-2 minuty, aby se všechno spojilo.
  4. Hotovou těstovinu podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem a ozdobte lístky bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *