6. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné hovězí pečeně bez omáčky? Naše jednoduchá a chutná verze vám rozhodně nesmí uniknout! Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si nadýchané kousky hovězího masa, které se rozplývají na jazyku. Bez omáčky se chuťová paleta vařeného masa bude ještě víc zdůrazňovat. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké skvělou hovězí pečení bez omáčky!
Suroviny
- 500 g hovězí pečeně
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
Postup
- Hovězí pečeni očistěte od tuku a šlach. Pokud je nutné, pokrájejte na menší kusy.
- Pečeni osolte a opepřete podle chuti.
- V ohni odolném pekáči zahřejte olej na středně vysokou teplotu.
- Do rozpáleného oleje opatrně vložte hovězí pečeni a smažte z obou stran, dokud nezíská zlatohnědou kůrčičku.
- Ztlumte plamen a pokryjte pekáč pokličkou.
- Pečte při teplotě 160°C asi 2 hodiny, nebo dokud není pečeně měkká a křehká.
- Vezměte pečeni ven z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.