6. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na losos s teriyaki omáčkou je skvělou volbou pro milovníky japonské kuchyně. Kombinace čerstvého lososa, sladké a slané teriyaki omáčky a aromatických bylinek vytváří dokonalou chuťovou explozi. Zkuste ho připravit doma a okusit autentické japonské gurmánské zážitky.
Suroviny
- 2 filety lososa
- 4 lžíce teriyaki omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička sezamového oleje
Postup
- Smíchejte teriyaki omáčku, med, sójovou omáčku, nasekaný česnek, černý pepř a sezamový olej v mělké misce.
- Lososové filety opláchněte pod tekoucí vodou a osušte je papírovým ubrouskem.
- Namáčejte lososové filety do připravené teriyaki marinády a nechte je v ní asi 30 minut marinovat v ledničce.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Lososové filety položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte lososa v předehřáté troubě asi 12-15 minut, nebo dokud není maso lososa propečené a jemně křehké.
- Na konci pečení můžete lososa přelít zbývající marinádou a dokončit pečení hořčičnou glazírou pro větší chuť.
- Servírujte lososa s vašimi oblíbenými přílohami, například rýží a zeleninou.