6. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilské kachničky s ananasem
zdroj: Recepty 24/7

Brazilské kachničky s ananasem – exotická a chutná kombinace masitého drůbežího masa s ovocem zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Tento recept využívá kvalitní kachní prsy, které jsou marinovány v brazilských kořeních a pak smažené dozlatova. Dochucuje se přidáním čerstvého ananasu, který dodá jídlu osvěžující a sladkou chuť. Jednoduchý a originální recept, který potěší milovníky exotiky i klasických chutí.

Suroviny

  • 4 kachny na medailonky
  • 1 ananas (čerstvý nebo konzervovaný)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • Čerstvý koriandr (na ozdobu)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kachňové medailonky osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme medailonky z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
  3. Ananas nakrájíme na malé kousky a česnek nasekáme.
  4. Do pánve přidáme ananas a česnek. Restujeme a mícháme asi 2 minuty.
  5. Přidáme med, sojovou omáčku a trochu vody. Vaříme 5 minut, dokud se omáčka nesoustředí.
  6. Podáváme s čerstvým koriandrem a přílohou podle vlastního výběru (rýže nebo pečené brambory).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *