6. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilské kachničky s ananasem – exotická a chutná kombinace masitého drůbežího masa s ovocem zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Tento recept využívá kvalitní kachní prsy, které jsou marinovány v brazilských kořeních a pak smažené dozlatova. Dochucuje se přidáním čerstvého ananasu, který dodá jídlu osvěžující a sladkou chuť. Jednoduchý a originální recept, který potěší milovníky exotiky i klasických chutí.
Suroviny
- 4 kachny na medailonky
- 1 ananas (čerstvý nebo konzervovaný)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky
- Čerstvý koriandr (na ozdobu)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kachňové medailonky osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme medailonky z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
- Ananas nakrájíme na malé kousky a česnek nasekáme.
- Do pánve přidáme ananas a česnek. Restujeme a mícháme asi 2 minuty.
- Přidáme med, sojovou omáčku a trochu vody. Vaříme 5 minut, dokud se omáčka nesoustředí.
- Podáváme s čerstvým koriandrem a přílohou podle vlastního výběru (rýže nebo pečené brambory).