6. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zaru Udon je tradiční japonský recept, který si zaslouží vaši pozornost. Tento lahodný pokrm se skládá z čerstvě vařených nudlí Udon, které se podávají v bambusovém koši (zaru), a je doplněný chlazenou sojovou omáčkou. Zaru Udon je oblíbeným jídlem v letních měsících, protože jeho osvěžující chuť dokonale zchladí horké dny. Připravte si doma tuto autentickou japonskou specialitu a vychutnejte si jedinečné kombinace chuti a textury při každém soustu.
Suroviny
- 200 g udon nudlí
- 100 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vařte udon nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou, aby se zastavil proces vaření, a odložte stranou.
- Na pánev přidejte olej a rozehřejte ho na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji, dokud nesmědne.
- Přidejte do pánve nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud není zcela uvařené.
- Přidejte do pánve nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev. Smažte zeleninu, dokud není měkká.
- Přidejte uvařené nudle do pánve a promíchejte.
- V malé míse smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidejte směs omáček do pánve se směsí nudlí a zeleniny. Dobře promíchejte a vařte ještě pár minut.
- Okrasné lístky špenátu přidejte na nudle a nechte je zhruba minutu spařit. Lehce promíchejte, aby se špenát změkl.
- Servírujte zaru udon do misky a ozdobte čerstvým koriandrem, pokud to žádáte.