6. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Zaru Udon
zdroj: Recepty 24/7

Zaru Udon je tradiční japonský recept, který si zaslouží vaši pozornost. Tento lahodný pokrm se skládá z čerstvě vařených nudlí Udon, které se podávají v bambusovém koši (zaru), a je doplněný chlazenou sojovou omáčkou. Zaru Udon je oblíbeným jídlem v letních měsících, protože jeho osvěžující chuť dokonale zchladí horké dny. Připravte si doma tuto autentickou japonskou specialitu a vychutnejte si jedinečné kombinace chuti a textury při každém soustu.

Suroviny

  • 200 g udon nudlí
  • 100 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vařte udon nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou, aby se zastavil proces vaření, a odložte stranou.
  2. Na pánev přidejte olej a rozehřejte ho na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji, dokud nesmědne.
  3. Přidejte do pánve nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud není zcela uvařené.
  4. Přidejte do pánve nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev. Smažte zeleninu, dokud není měkká.
  5. Přidejte uvařené nudle do pánve a promíchejte.
  6. V malé míse smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidejte směs omáček do pánve se směsí nudlí a zeleniny. Dobře promíchejte a vařte ještě pár minut.
  7. Okrasné lístky špenátu přidejte na nudle a nechte je zhruba minutu spařit. Lehce promíchejte, aby se špenát změkl.
  8. Servírujte zaru udon do misky a ozdobte čerstvým koriandrem, pokud to žádáte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *