6. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Tradiční italský tiramisu
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční italské tiramisu to je dokonalá kombinace měkkých sušenek Savoiardi, lahodné kávy, krémovité mascarpone a práškového kakaa. Připravte si tuto klasickou italskou sladkou pochoutku a okusíte autentické chuťi Itálie.

Suroviny

  • 500 g mascarpone
  • 4 vejce
  • 100 g cukr
  • 200 ml silné kávy
  • 200 g ladyfinger sušenek
  • kakao na posypání

Postup

  1. Rozdělte žloutky a bílky ze 4 vajec.
  2. Ve dvou mísách sišlehejte bílky na sníh a žloutky s cukrem na pěnu.
  3. Přidejte mascarpone do žloutkové směsi a dobře promíchejte, aby vznikla krémová konzistence.
  4. Postupně přidejte sníh z bílků do směsi a opatrně promíchejte, aby zůstala lehká a nadýchaná struktura.
  5. V mělkém talíři smíchejte silnou kávu s malým množstvím cukru.
  6. V misce nebo zapékacím jídelním stole si sestavte první vrstvu sušenek namočených v kávě.
  7. Nalijte polovinu krémové směsi na sušenky a vyrovnávejte povrch lžičkou.
  8. Pokračujte druhou vrstvou sušenek navrch a zalijte zbylou krémovou směsí.
  9. Nechejte tiramisu vychladit v lednici po dobu minimálně 4 hodin, ideálně přes noc.
  10. Před servírováním posypte vrchovou kakaem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *