5. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jigae
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jigae je tradiční korejské jídlo plné chuti a hodně koření. Tento recept vás naučí, jak připravit toto lahodné pikantní jídlo z kimchi, uzeného masa a dalších přísad. Během krátké doby budete mít na stole úžasně aromatické a chuťově bohaté kimchi jigae. Vyzkoušejte tento recept a poznáte autentický korejský zážitek.

Suroviny

  • 300 g kimchi
  • 200 g vepřového masa (nebo tofu pro vegetariány)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce gochujangu (korejská papriková pasta)
  • 1 lžíce rybí omáčky (pro vegetariány lze vynechat)
  • 1 lžička cukru
  • 400 ml vývaru (může být zeleninový, kuřecí nebo hovězí)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle potřeby

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso (nebo tofu) a orestujte ho dozlatova.
  3. Přidejte kimchi a promíchejte se s masem. Smažte krátce spolu.
  4. Do hrnce přidejte gochujang, sójovou omáčku, rybí omáčku (pokud ji používáte), cukr a vývar. Vše důkladně promíchejte.
  5. Dejte pokličku na hrnec a vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud maso nebo tofu nezměkne.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  7. Kimchi jigae podávejte s rýží a posypané čerstvou nasekanou pažitkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *