5. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Křupavá kuřecí korma
zdroj: Recepty 24/7

Křupavá kuřecí korma je lahodný indický recept, který nadchne vaše chuťové pohárky. V kombinaci s aromatickými indickými kořenícími směsmi se kuřecí maso stává jemně kořeněným a křupavým. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky indické kuchyně. Připravit ho je jednoduché a rychlé, takže si můžete užít tento výjimečný pokrm kdykoliv se vám zachce.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa nebo stehna)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špetka chilli papriček (dle chuti)
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu (nepovinné)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na drobné kousky nakrájené kuřecí maso a smažte ho dohněda z každé strany.
  3. Přidejte nastrouhaný česnek a všechna koření (kari, koriandr, kmín, kurkumu, chilli). Promíchejte a osmahněte asi minutu, dokud se koření nerozvoní.
  4. Přidejte kokosové mléko, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 20 minut, dokud maso nezměkne.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, vařte déle bez poklice, dokud nezhustne na požadovanou konzistenci.
  6. Podávejte s rýží nebo naan chlebem. Ozdobte čerstvým koriandrem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *