5. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Křupavá kuřecí korma je lahodný indický recept, který nadchne vaše chuťové pohárky. V kombinaci s aromatickými indickými kořenícími směsmi se kuřecí maso stává jemně kořeněným a křupavým. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky indické kuchyně. Připravit ho je jednoduché a rychlé, takže si můžete užít tento výjimečný pokrm kdykoliv se vám zachce.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa nebo stehna)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- špetka chilli papriček (dle chuti)
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu (nepovinné)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na drobné kousky nakrájené kuřecí maso a smažte ho dohněda z každé strany.
- Přidejte nastrouhaný česnek a všechna koření (kari, koriandr, kmín, kurkumu, chilli). Promíchejte a osmahněte asi minutu, dokud se koření nerozvoní.
- Přidejte kokosové mléko, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 20 minut, dokud maso nezměkne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, vařte déle bez poklice, dokud nezhustne na požadovanou konzistenci.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem. Ozdobte čerstvým koriandrem podle chuti.