5. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodné a výživné jídlo, pak kuřecí marsala s houbovou omáčkou je pro vás ta správná volba. Tento recept kombinuje kousky masa kuřecího prsa, které jsou osmaženy do zlatavého odstínu, s bohatou omáčkou na bázi hříbků a marsaly. Marsala dodává tomuto jídlu bohatou a kořeněnou chuť, zatímco houby přidávají texturu a další vrstvu chuti. Tento recept je rychlý, snadný a chutný a určitě zaujme vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento skvělý recept a užijte si ho s rodinou a přáteli.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 250 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 200 ml smetany na vaření
- 200 ml kuřecího vývaru
- 100 ml Marsaly nebo suchého bílého vína
- stroužek másla
- petrželka (na ozdobu)
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme z obou stran.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme prsa z obou stran do zlatova. Odložíme stranou.
- Do stejné pánve přidáme na kostky nakrájenou cibuli a česnek a lehce osmažíme.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a smažíme, dokud nezhořknou. Přidáme máslo a necháme rozpustit.
- Přilijeme Marsalu (nebo víno) a necháme chvíli vařit, dokud alkohol nevyprchá.
- Přidáme smetanu a kuřecí vývar a necháme provařit, dokud omáčka nezhoustne. Můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Vrátíme do pánve opečená kuřecí prsa a necháme probublat alespoň 5 minut, aby se příchuť propojila.
- Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší a ozdobíme naťou petrželky.
- Dobrou chuť!