Připravte si lahodné brazilské kuřecí pečivo plné exotických chutí a aromat. Tento recept vám umožní zažít kulinární dobrodružství přímo ve své kuchyni. Kombinace křupavého pečiva a šťavnatého, dochuceného kuřecího masa vás ohromí. Pokud hledáte originální a chutné jídlo, neváhejte a vyzkoušejte brazilské kuřecí pečivo ještě dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa (prsa)
- 2 lžíce olivového oleje
- Čerstvý citronový šťáva (od jednoho citronu)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 lívance nebo houskové rohlíky
- 1 rajče (nakrájené na plátky)
- Salátové listy
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, kmín, papriku, sůl a pepř ve velké míse.
- Přidejte kuřecí maso do marinády a nechte jej odpočívat ve chladničce po dobu alespoň 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Na rozpálené pánvi si opečte kuřecí maso z každé strany, dokud nedosáhne zlato-hnědé barvy.
- Přenesete maso na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, dokud není maso propečené a šťavnaté.
- Během pečení připravte lívance nebo rohlíky podle svého výběru.
- Na hotové lívance nebo rohlíky položte vrstvu salátových listů.
- Přidejte plátek rajčete na salátové listy a přiklopte vrchní částí lívance nebo rohlíku.
- Hotové kuřecí pečivo podávejte s přílohou podle vašeho výběru.