Připravte si lahodné brazilské kuřecí pečivo plné exotických chutí a aromat. Tento recept vám umožní zažít kulinární dobrodružství přímo ve své kuchyni. Kombinace křupavého pečiva a šťavnatého, dochuceného kuřecího masa vás ohromí. Pokud hledáte originální a chutné jídlo, neváhejte a vyzkoušejte brazilské kuřecí pečivo ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (prsa)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvý citronový šťáva (od jednoho citronu)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 lívance nebo houskové rohlíky
  • 1 rajče (nakrájené na plátky)
  • Salátové listy

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, kmín, papriku, sůl a pepř ve velké míse.
  2. Přidejte kuřecí maso do marinády a nechte jej odpočívat ve chladničce po dobu alespoň 30 minut.
  3. Předehřejte troubu na 180°C.
  4. Na rozpálené pánvi si opečte kuřecí maso z každé strany, dokud nedosáhne zlato-hnědé barvy.
  5. Přenesete maso na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, dokud není maso propečené a šťavnaté.
  6. Během pečení připravte lívance nebo rohlíky podle svého výběru.
  7. Na hotové lívance nebo rohlíky položte vrstvu salátových listů.
  8. Přidejte plátek rajčete na salátové listy a přiklopte vrchní částí lívance nebo rohlíku.
  9. Hotové kuřecí pečivo podávejte s přílohou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *