4. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle al pesto.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na italské těstoviny? Vyzkoušejte naše Tagliatelle al pesto! Plné chuti, čerstvosti a jednoduchosti, tyto tagliatelle s klasickým pestem jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Během pár minut si můžete vychutnat lahodné těstoviny přelité aromatickým pestem z bazalky, česneku, piniových ořechů, parmazánu a olivového oleje. Přidejte případně kuřecí nebo zeleninu a překypující talíř italské slasti je na světě. Vyzkoušejte tento tradiční italský recept ještě dnes a nechte se unést skvělou chutí Tagliatelle al pesto.

Suroviny

  • 250 g tagliatelle těstoviny
  • 60 g bazalkového pesta
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 30 g vlašských ořechů, nasekaných
  • 2 žluté rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do hrnce s osolenou vařící vodou dejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. V menší pánvi ohřejte olivový olej. Přidejte vlašské ořechy a rajčata a smažte je asi 5 minut, nebo dokud rajčata nezměknou.
  3. Do směsi přidejte bazalkový pesto a zamíchejte, dokud se dobře spojí. Případně můžete přidat trochu vařící vody z těstovin, aby byl pesto řidší.
  4. Proceďte uvařené těstoviny a přendejte je zpět do hrnce.
  5. Přidejte směs pesta, rajčat a ořechů k těstovinám a důkladně promíchejte.
  6. Přidejte nastrouhaný parmazán a znovu promíchejte, dokud se sýr neztvrdne a nestane se součástí omáčky.
  7. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  8. Servírujte okamžitě a posypte dalším parmazánem, pokud si přejete.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *