4. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky s vepřovým zelím
zdroj: Recepty 24/7

Tento⁢ recept na knedlíky s vepřovým zelím ⁤je skvělou volbou pro ⁤všechny milovníky tradiční české ⁣kuchyně.​ Podávané s⁣ bohatým vepřovým⁣ zelím, tyto měkké a nadýchané knedlíky jsou‍ skvělým doplňkem k obědu nebo⁣ večeři. S ⁣naším jednoduchým ‌návodem ⁣na přípravu můžete snadno vytvořit ‌tuto lahodnou ⁢a sýtnou pochoutku. Snažíme se využít kvalitních surovin a postupu, abychom‌ vám připravili nejlepší možnou verzi tohoto tradičního ⁢jídla. Nechte ⁢se⁤ inspirovat a vyzkoušejte tento recept u sebe doma!

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 ⁢ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 ​kostka droždí
  • 2⁢ lžíce cukru
  • 300 g⁤ vepřového ​masa
  • 1 ⁤hlávka zelí
  • 1 cibule
  • 3 lžíce‍ oleje
  • 1 lžíce ⁣mletého​ kmínu
  • sůl a ⁢pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si ⁢připravíme kvásek.⁢ Ve ⁣velké míse smícháme‌ polovinu mouky, rozdrobené droždí, 1 lžíci cukru ​a‍ mléko. ⁤Necháme⁢ kvásek 15 minut vykynout.
  2. Přidáme zbývající mouku, vajíčko a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které ⁤necháme na ⁢teplém místě asi‌ hodinu kynout.
  3. Mezitím si připravíme vepřové ⁢zelí. V‌ hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou⁤ cibuli a osmažíme do⁢ mírného zesklovatění.
  4. Přidáme na⁢ kostičky nakrájené vepřové maso a dusíme ho do změknutí.
  5. Přidáme ⁤na ‌tenké proužky ‍nakrájené ⁣zelí, přidáme mletý ‍kmín, sůl a⁤ pepř. Dusíme⁤ do změknutí zelí.
  6. Vykynuté těsto‌ rozválíme na placku a ⁢nakrájíme na⁣ menší kousky, ⁣které utvarujeme do‍ kulatých knedlíků.
  7. V ‍hrnci ⁢s vařící osolenou vodou vaříme knedlíky do ​změknutí, asi ‍10-12 minut.
  8. Hotové knedlíky sce-díme a podáváme s ‌vepřovým zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *