3. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Koukoule z Francie
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na autentické francouzské koukoule? Naše vzrušující receptura vám ukáže, jak snadno připravit tyto lahodné francouzské křupavé koukoule, které just duši těší. S přesnými množstvími ingrediencí a podrobným návodem, se už nemusíte obávat, že by se vám něco nepodařilo. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo zkušený kuchař, budete schopni připravit dokonalé koukoule, jaké si zamilujete jako milovníci francouzské kuchyně. Zkuste tento fantastický recept na koukoule z Francie ještě dnes a dopřejte si chuťový zážitek, který vás přenese do kouzelné atmosféry francouzské kavárny.

Suroviny

  • 4 vajíčka
  • 150g mouky
  • 250ml mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100g sýra Gruyere, nastrouhaného
  • 100g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. V míse smíchejte mouku s mlékem a vajíčky, dokud nedostanete hladké těsto.
  2. Přidejte sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Dobře promíchejte.
  3. V pánvi zahřejte olivový olej a orestujte slaninu a cibuli, dokud nejsou zlatavé.
  4. Přidejte směs slaniny a cibule do těsta a opatrně promíchejte.
  5. Vložte směs zpět do pánve a pozvolna smažte z obou stran, dokud nejsou koukoule zlatavé a upečené.
  6. Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo s omáčkou a salátem jako předkrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *