3. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajský kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Hezké a exotické jídlo pro milovníky pikantních chutí – rajský kari s kuřecím masem. Užijte si kombinaci šťavnatého kuřecího masa, zdravé zeleniny a intenzivních koření, která se spolu promíchají v lahodnou omáčku. Tento jednoduchý recept nejen okoření váš jídelníček, ale i vaše smysly. Pustěte se do přípravy a objevte chuťový ráj rajského kari.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • na ozdobu: čerstvá petrželka

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
  3. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli a česnek.
  5. Přidáme kuřecí maso a opékáme dozlatova.
  6. Přidáme papriku a promícháme.
  7. Přidáme rajský protlak, kari koření, kmín, kurkumu a koriandr. Promícháme a krátce restujeme.
  8. Přidáme kokosové mléko a vaříme asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  9. Přidáme sůl a pepř dle chuti.
  10. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.
  11. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *