3. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hezké a exotické jídlo pro milovníky pikantních chutí – rajský kari s kuřecím masem. Užijte si kombinaci šťavnatého kuřecího masa, zdravé zeleniny a intenzivních koření, která se spolu promíchají v lahodnou omáčku. Tento jednoduchý recept nejen okoření váš jídelníček, ale i vaše smysly. Pustěte se do přípravy a objevte chuťový ráj rajského kari.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička kari koření
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- na ozdobu: čerstvá petrželka
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Papriku očistíme a nakrájíme na proužky.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli a česnek.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme dozlatova.
- Přidáme papriku a promícháme.
- Přidáme rajský protlak, kari koření, kmín, kurkumu a koriandr. Promícháme a krátce restujeme.
- Přidáme kokosové mléko a vaříme asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Přidáme sůl a pepř dle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.
- Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.