3. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Volské oko
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a sýte Volské oko je oblíbeným tradičním českým receptem. Tato klasika spojuje plnou a šťavnatou smaženou vajíčka s křupavým bramborovým obložením. S naším jednoduchým návodem, jak připravit Volské oko, si můžete snadno vychutnat tuto výtečnou pochoutku doma. Přidejte do svého jídelníčku Volské oko a dopřejte si lahodný zážitek plný chuti!

Suroviny

  • 4 vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Rozbít vajíčka do misky a rozšlehat je vidličkou.
  2. Přidat sůl a pepř dle chuti a důkladně promíchat.
  3. Rozpálit olej na pánvi.
  4. Gastrofolii přiložit na pánvičku (o průměru cca 10 cm) a nalít na ni část vaječné směsi.
  5. Tvaroh rozmačkat vidličkou a vložit na střed vaječné směsi.
  6. Opatrně zabalit okraje vaječné směsi kolem tvarohu, vytvořit kapsu s tvarohem uvnitř.
  7. Přidat další část vaječné směsi na vrch a opatrně překlopit okraje kapsy, aby zůstala uzavřená.
  8. Smažit na středně silném ohni z obou stran, dokud není volské oko zlatavé a vnitřek tvarohu zhoustne.
  9. Opakovat s dalšími porcemi směsi, dokud ji nevyčerpáte.
  10. Suroviny postupně vkládat do hotových volských očí, aby zůstaly uvnitř.
  11. Volská oka podávat teplá jako samostatné jídlo nebo s omáčkou a přílohou dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *