3. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Parilovaný hovězí s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na parilované hovězí s avokádem? Tento lahodný pokrm je ideální pro milovníky steaků a avokádových příloh. Bude vás překvapovat svou dokonalou kombinací chuti a jemnosti. S naším snadným návodem a kvalitními ingrediencemi si můžete rychle připravit výjimečnou večeři. Nezapomeňte, že parilování je skvělý způsob, jak zachovat všechny šťávy a chuťové výhody masa. Pochutnejte si na vrstvě plátků hovězího steaků, podávaných na kousky nakrájeným avokádem, které mu dodají krémovou texturu a bohatost výživy. Dopřejte si tento exkluzivní pokrm plný bílkovin a zdravých tuků ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (svíčková, roštěnec nebo flank steak)
  • 2 avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžíce čerstvě vymačkaného citronového šťávy
  • sůl, pepř

Postup

  1. Připravte marinádu smícháním olivového oleje, prolisovaného česneku, petrželky, citronové šťávy, soli a pepře.
  2. Maso nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. Ponořte do marinády a nechte odležet v chladničce minimálně 30 minut.
  3. Avokáda oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Na rozehřáté grilovací pánvi nebo na grilu opékejte plátky hovězího masa asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nebudou mít pěkně zlatou kůrčičku. Můžete také použít grilovací talířek nebo grilovací rošť, pokud nemáte grilovací pánvi.
  5. Servírujte parilovaný hovězí s avokádem. Podávejte s přílohou podle vlastního výběru, například s vařeným bramborem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *