3. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Pražský guláš
zdroj: Recepty 24/7

Pražský guláš – Autentický český recept na tradiční jídlo plné bohatých chutí. Vychutnejte si ⁣tuhou, kořeněnou a aromatickou hovězí polévku,‌ která zahřeje vaše ​tělo i duši. Zdoben čerstvou petrželkou ‍a podáván s kousky pečiva, tento guláš ‌je ideální ‌pro každou příležitost. Naučte se vařit pražský guláš‍ a přineste do vaší ‍kuchyně ​kousek české kulinářské tradice. ​

Suroviny

  • 500⁤ g hovězího masa‌ (plece nebo roštěnec), nakrájeného na kostičky
  • 2‌ cibule, nakrájené na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 ⁣lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1⁤ lžíce ⁢mletého kmínu
  • 1 ⁣lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1⁤ lžička karamele
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička ⁤pepře
  • 500 ml ⁤hovězího vývaru
  • 500 ‌ml piva (např. světlý‍ ležák)

Postup

  1. V‍ hrnci rozpálte sádlo a ​na⁣ něm osmahněte cibuli,‌ dokud​ nezezlátne.
  2. Přidejte česnek‍ a ​míchejte další 2 minuty.
  3. Přidejte nakrájené hovězí⁤ maso a‍ smažte, dokud ⁣nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidejte sladkou ​papriku, kmín, majoránku,⁢ kmín, karamele, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte hovězí vývar a pivo. Přiveďte k varu ​a poté snižte teplotu. Pokličkou zakryjte ‍hrnec a duste guláš přibližně⁣ 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Pokud ​se omáčka příliš zahustí,⁢ můžete přidat‌ trochu‍ vody nebo vývaru.
  7. Před podáváním‌ můžete guláš dochutit solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte ⁤s knedlíky nebo houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *