2. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákový zapečený s humusem.
zdroj: Recepty 24/7

Květákový zapečený s humusem je lahodný a zdravý recept, který spojuje křehký květák s bohatou a jemnou chutí humusu. Tento veganský pokrm je nejen plný vitamínů a minerálů, ale také ohromuje svou jednoduchostí a chuťovou harmonií. Navíc, díky použití čerstvých a kvalitních surovin, můžete si být jisti, že si pochutnáte na výtečném jídle, které dodá vašemu tělu potřebnou energii a vitalitu. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělé jídlo plné nutričních výhod!

Suroviny:

  • 1 středně velký květák
  • 200 g humusu
  • 50 g strouhaného tvrdého sýra
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup:

  1. Květák rozdělte na menší růžičky a vložte do hrnce s osolenou vařící vodou.
  2. Varem povařte květák asi 5-10 minut, nebo dokud není měkký, ale stále křupavý.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C.
  4. Uvařený květák přeneste do zapékací mísy a posypte solí a pepřem.
  5. Přilejte trochu olivového oleje a dobře promíchejte.
  6. V misce nechte květák chvíli odpočinout a mezitím si připravte humus, nebo ho můžete zakoupit hotový v obchodě.
  7. Přidejte humus do zapékací mísy k květáku a opět promíchejte, aby se všechny růžičky květáku dobře obalily humusem.
  8. Na závěr posypeme zapékání strouhaným sýrem.
  9. Zapékací mísu s květákem vložte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut, nebo dokud sýr nezezlátne.
  10. Hotový květákový zapečený s humusem servírujte ještě teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *