2. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na placku s brambory a hráškem? Naše lahodná a jednoduchá variace na klasické bramborové placky vám určitě zaujme. Hrášek přidává do této pokrmu osvěžující zelenou barvu a jemnou chuť, která skvěle doplňuje chutnou hrubou strukturu brambor. Naše placky jsou krásně křupavé zvenku a měkké uvnitř. Připravte si tuto výživnou a chutnou pochoutku snadno a rychle, neboť vás bude bavit jak vaření, tak samotné ochutnávání!
Suroviny:
- 250 g brambor
- 150 g zeleného hrášku
- 1 cibule
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
- Hrášek uvařte ve vroucí osolené vodě 5 minut. Poté ho sceďte a nechte okapat.
- V míse smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, hrášek, vejce a hladkou mouku. Přidejte sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte.
- Na pánvi si rozehřejte olej. Lžící přidávejte směs z brambor a hrášku a pomocí lžíce ji lehce upravte do tvaru placky.
- Smažte placky z obou stran do zlatova. Poté je nechte okapat na papírové utěrce a podávejte ještě teplé.