2. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť s receptem na krevety s červenou kari pastou. Tento recept vám umožní objevit novou dimenzi chuti, kdy se křehké krevety kombinují s pikantní a aromatickou červenou kari pastou. Připravte si dokonalé krémevé krevety, které navnadí vaše chuťové pohárky. S touto jednoduchou a zároveň osvěžující verzí červené kari pasty si můžete dopřát výjimečný zážitek.
Suroviny
- 400g krevet
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžička cukru
- čerstvý koriandr na ozdobu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- V hrnci ohřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud se nezesklovatí.
- Přidejte červenou kari pastu a krevety. Orestujte krevety z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Zalijte kokosovým mlékem a přidejte rybí omáčku a cukr.
- Vše promíchejte a nechte vařit na středním plameni asi 5 minut, dokud krevety nezezelenají.
- Před podáváním dochuťte solí a pepřem.
- Ozdobte čerstvým koriandrem.