2. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kufta Masala
zdroj: Recepty 24/7

Náš recept na „Kufta Masala“ je smyslná kombinace kořeněného mletého masa a aromatické omáčky, která rozproudí chuťové buňky. Tato indická specialita je plná skvěle vyvážených chutí a jemných koření, které pochází ze zázvoru, česneku a koriandru. Připravte si tento recept a okořeňte svůj jídelníček!

Suroviny:

  • 500g mletého masa (hovězí, jehněčí, skopové)
  • 1 středně velká cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (rozmačkané)
  • 2 lžičky zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 lžičky koriandru (mletého)
  • 1 lžička kmínu (mletého)
  • 1 lžička papriky (sladké)
  • ½ lžičky kurkumy (mleté)
  • ½ lžičky garam masaly
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje (slunečnicového nebo jiného)
  • Sůl dle chuti

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, zázvor, koriandr, kmín, papriku, kurkumu, garam masalu, citronovou šťávu a sůl. Dobře promíchejte, aby se suroviny spojily.
  2. Vypracujte z této hmoty malé kulaté kuličky (kufty) o velikosti přibližně 3-4 cm.
  3. Na pánvi zahřejte olej a opékajte kufty z každé strany, dokud nezískají hnědou barvu.
  4. Pokud potřebujete, opékání kuft můžete provést dávkami, abyste zajistili, že jsou všechny pořádně propečené.
  5. Po upečení přeneste kufty na tác nebo talíř s papírovými ubrousky, aby se vytvořila nadbytečná mast.
  6. Vaše kufta masala je hotová k podávání. Můžete ji servírovat s rýží, indickým chlebem nebo jinými přílohami podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *