2. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari recept
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte lahodný recept na Kuschari, neohlédnete se jinde! Kuschari je tradiční egyptské jídlo, které v sobě spojuje pestrost chutí a výživných ingrediencí. Připravte si toto jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektním kombinací rýže, těstovin, cizrny a koření. S naším poutavým receptem na Kuschari si připravte provoněné jídlo, které vás zaručeně nadchne. Doufáme, že si pochutnáte na této skvělé kombinaci chutí a budete se k němu rádi vracet. Sledujte náš krok za krokem návod a nechte se unést do tajů egyptské kuchyně.

Suroviny

  • 300 g rýže
  • 200 g zelenéch širokých rezanců
  • 200 g cizrny
  • 200 g hnědých lentilk
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky koření na kushari (směs s kořením koriandr, skořici, kmín a česnekem)
  • 400 g rajčatového pyré
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci vařte slanou vodu a přidejte rýži. Vařte podle instrukcí na obalu, dokud rýže není měkká. Opláchněte vodou a nechte stranou.
  2. Ve stejném hrnci vařte další slanou vodu a vařte zelené rezance dle instrukcí na obalu. Opláchněte vodou a nechte stranou.
  3. V dalším hrnci vařte cizrnu a lentilky, dokud nejsou měkké. Opláchněte vodou a nechte stranou.
  4. V pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nejsou zlatavé.
  5. Přidejte koření na kushari a promíchejte.
  6. Přidejte rajčatové pyré a vařte asi 5 minut.
  7. Přidejte vařenou rýži, rezance, cizrnu a lentilky do pánve s omáčkou. Promíchejte a vařte asi 10 minut, aby se všechny přísady propojily.
  8. Přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  9. Servírujte kushari jako teplé jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *