2. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte lahodný recept na Kuschari, neohlédnete se jinde! Kuschari je tradiční egyptské jídlo, které v sobě spojuje pestrost chutí a výživných ingrediencí. Připravte si toto jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektním kombinací rýže, těstovin, cizrny a koření. S naším poutavým receptem na Kuschari si připravte provoněné jídlo, které vás zaručeně nadchne. Doufáme, že si pochutnáte na této skvělé kombinaci chutí a budete se k němu rádi vracet. Sledujte náš krok za krokem návod a nechte se unést do tajů egyptské kuchyně.
Suroviny
- 300 g rýže
- 200 g zelenéch širokých rezanců
- 200 g cizrny
- 200 g hnědých lentilk
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 4 lžíce oleje
- 2 lžičky koření na kushari (směs s kořením koriandr, skořici, kmín a česnekem)
- 400 g rajčatového pyré
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci vařte slanou vodu a přidejte rýži. Vařte podle instrukcí na obalu, dokud rýže není měkká. Opláchněte vodou a nechte stranou.
- Ve stejném hrnci vařte další slanou vodu a vařte zelené rezance dle instrukcí na obalu. Opláchněte vodou a nechte stranou.
- V dalším hrnci vařte cizrnu a lentilky, dokud nejsou měkké. Opláchněte vodou a nechte stranou.
- V pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nejsou zlatavé.
- Přidejte koření na kushari a promíchejte.
- Přidejte rajčatové pyré a vařte asi 5 minut.
- Přidejte vařenou rýži, rezance, cizrnu a lentilky do pánve s omáčkou. Promíchejte a vařte asi 10 minut, aby se všechny přísady propojily.
- Přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte kushari jako teplé jídlo.